Túrós zsemle
Nekem bevallóm, ez az egyik kedvenc desszertem, mely lehet akár egy ebéd második fogása, vagy egy laktató vacsora is. Egyszerű, de nagyszerű finomság.
Hozzávalók:
- 4 db zsemle
- 25 dkg túró
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 1 kis doboz tejföl
- fél liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor és vanília aroma
- citrom reszelt héja és leve
A zsemlék tetejét levágjuk - nem félbe, hanem jóval felette - és belüket kikaparjuk. Hozzáadjuk a túróhoz, és a tejföl háromnegyedével, cukorral, tojással, citrom reszelt héjával és levével, vanília aromával elkeverjük. A tejet felmelegítjük és a kikapart zsemléket belemártjuk.
Kivajazott tepsibe tesszük az enyhén megásztatott zsemléket és beletöltjük a túrós masszát. Mindegyikre tegyük vissza a tetejüket. A maradék tejfölt keverjük el cukorral és kenjük meg vele a zsemlék tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig, hogy szép piros legyen.
További receptek itt.