Túrós zsemle

Nekem bevallóm, ez az egyik kedvenc desszertem, mely lehet akár egy ebéd második fogása, vagy egy laktató vacsora is. Egyszerű, de nagyszerű finomság.

Hozzávalók:

- 4 db zsemle

- 25 dkg túró

- 3-4 evőkanál cukor

- 2 tojás

- 1 kis doboz tejföl

- fél liter tej

- 1 csomag vaníliás cukor és vanília aroma

- citrom reszelt héja és leve

tzs-kesz.jpg

A zsemlék tetejét levágjuk - nem félbe, hanem jóval felette -  és belüket kikaparjuk. Hozzáadjuk a túróhoz, és a tejföl háromnegyedével, cukorral, tojással, citrom reszelt héjával és levével, vanília aromával elkeverjük. A tejet felmelegítjük és a kikapart zsemléket belemártjuk.

Kivajazott tepsibe tesszük az enyhén megásztatott zsemléket és beletöltjük a túrós masszát. Mindegyikre tegyük vissza a tetejüket. A maradék tejfölt keverjük el cukorral és kenjük meg vele a zsemlék tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig, hogy szép piros legyen.

További receptek itt.