Rakott tészta
Ezt a receptet apukámtól lestem el, mi így készítjük otthon. Kiadós egytálétel, mely egy könnyű leves után, de akár magában is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 500 gramm darált hús
- közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só, bors
- kis konzerv sűrített paradicsom
- 500 gramm spagetti tészta
- olaj
- 1 nagy doboz tejföl
- tetejére igény szerint reszelt sajt
Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon. Amikor már üveges, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát, majd néhány perc után mehet bele a darált hús is. Ha a husi kifehéredett adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát és öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Főzzük 30 percig majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és forraljuk össze.
Tegyünk fel vizet, és főzzük meg benne a tésztát.
Egy közepes tepsit olajozzunk ki és a megfőtt tészta felét öntsük bele. Erre terítsük a darált husit, melyet fedjünk be a maradék tésztával. A tetejére tegyük a tejfölt és a reszelt sajtot, majd 190 fokra előmelegített sütőben süssük 30-45 percig.
További recepteket itt olvashatsz.