Hortobágyi húsos palacsinta
Mikor először eldöntöttem, hogy ez készül majd ebédre, úgy gondoltam, macerás és hosszadalmas munka áll előttem. Tévedtem. Nem nehéz, és nem is túl időigényes, és a rászánt 1 órát kárpótolja a sok dicsérő szó.
Hozzávalók:
- 500 gramm darált hús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só, bors, őrölt pirospaprika
- olaj
- fűszerek ízlés szerint - én görögösre készítettem, de lehet olasz, francia fűszerrel is készíteni, esetleg csípős paprikát adni hozzá
- kis doboz tejföl
- 1 ek. liszt
A palacsintához:
- 2 tojás
- 300 gramm liszt
- annyi tej, hogy klassz palacsinta tésztát kapjunk kb. fél liter
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Ezután beletesszük a darált husit és fehéredésig kevergetjük. Levesszük a tűzről és hozzáadunk 1 evőkanál őrölt pirospaprikát. Felöntjük bőven vízzel, hiszen ebből lesz majd a szaft. Sóval, borssal és fűszerekkel ízesítjük.
Amíg a husi készül bekeverjük a palacsinta tésztát. Lehet kicsit sűrűbb az átlagos palacsintánál, hiszen a vastagabb tészta jobb ehhez az ételhez.
Amikor megfőtt a husi szedjük ki a szaftból. Keverjük el a tejfölt a liszttel és adjuk óvatosan a szafthoz. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós és forraljuk sűrűre.
Süssük ki a palacsintákat, majd töltsük meg a félretett darált hússal.
Tálaláskor tegyünk a palacsintákra szaftot és egy kevés tejfölt.
További recepteket itt olvashatsz.