Pásztorpite, egy laktató egytálétel

Shepherd's pie, azaz pásztorpite egy igazán egyszerű és laktató étel. Sokféle hozzávalóval készíthető, most az általam kipróbált és bevált receptet írom le.

Hozzávalók egy kb. 20×15 cm-es tálhoz:

50 dkg darát hús

40 dkg hámozott burgonya

só, bors, fahéj, szerecsendió

1 fej vöröshagyma

2 dl sűrített paradicsom

1 dl csirkealaplé

15-20 dkg fagyasztott zöldborsó

0,5 dl tej

15 dkg reszelt sajt

olaj

sheper.jpg

A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a darált husit, melyet fehéredésig sütünk, majd beletesszük a zöldborsót, a paradicsomot és az alaplevet. Mehetnek bele a fűszerek, amivel együtt sűrűre főzzük.

A felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük és krumplinyomóval pürésítjük. Ebbe kerül a reszelt sajt és a tej, mellyel krémesítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tűzálló tál aljára kerül a húsos paradicsomos szósz, melyre a krémes krumplipürét egyenletesen elsimítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

További recepteket itt olvashatsz.