Pásztorpite, egy laktató egytálétel
Shepherd's pie, azaz pásztorpite egy igazán egyszerű és laktató étel. Sokféle hozzávalóval készíthető, most az általam kipróbált és bevált receptet írom le.
Hozzávalók egy kb. 20×15 cm-es tálhoz:
50 dkg darát hús
40 dkg hámozott burgonya
só, bors, fahéj, szerecsendió
1 fej vöröshagyma
2 dl sűrített paradicsom
1 dl csirkealaplé
15-20 dkg fagyasztott zöldborsó
0,5 dl tej
15 dkg reszelt sajt
olaj
A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a darált husit, melyet fehéredésig sütünk, majd beletesszük a zöldborsót, a paradicsomot és az alaplevet. Mehetnek bele a fűszerek, amivel együtt sűrűre főzzük.
A felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük és krumplinyomóval pürésítjük. Ebbe kerül a reszelt sajt és a tej, mellyel krémesítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tűzálló tál aljára kerül a húsos paradicsomos szósz, melyre a krémes krumplipürét egyenletesen elsimítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
További recepteket itt olvashatsz.