Burgonyakrémleves zöldborsóval
Többször készítettem már ezt a receptet, mert egyszerű, gyors és laktató. Kedvünkre variálhatjuk a zöld fűszereket, hiszen ennek a levesnek szinte minden jól áll. Kínálhatjuk reszelt sajttal, pirítóssal vagy levesgyönggyel.
Hozzávalók:
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó
- 6 közepes burgonya
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 1 kk. rozmaring
- 1 kk. bazsalikom
- 1 kk. kakukkfű
- 3 ek. tejföl
- 1 ek. vaj
- só, bors ízlés szerint
A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a zöldborsót és együtt dinszteljük. Felöntjük 1 liter vízzel és beletesszük a felkockázott burgonyát. Fűszerezzük. Ha a burgonya puha, jöhet a turmixolás. Beletesszük a tejfölt és összeforraljuk. Díszíthetjük őrölt borssal, friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.
További recepteket itt olvashatsz.