Tej és tojásmentes sütemény - akár babáknak is
Ezt a süteményt akkor készítettem először, amikor fiam kicsi volt. A hozzátáplálást már elkezdtem, de még nem ehetett tojást és tejet. Nagyon ízlett neki, alig győztem sütni. Gondolom a zöldség és gyümölcs pépek után, felüdülés lehetett "bűnözni" egy kicsit.
Hozzávalók:
- 2,5 dl gyümölcslé, lehetőleg édes gyümölcsből, magas gyümölcstartalommal
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 6 ek. olaj
A hozzávalókat összekeverjük, és egy vajazott, lisztezett tepsibe vagy őzgerinc formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben arany színűre sütjük.
Fűszerezhetjük mézeskalács keverékkel, hogy ünnepibb süteményt kapjunk.
Lekvárral, vanília öntettel vagy porcukorral tálalhatjuk.
További érdekességeket itt olvashatsz.