Zöldfűszeres gombakrémleves
Őszintén be kell vallanom, hogy a gomba nem tartozik a kedvenceim közé. Ez a recept mégis a füzetemben van, hiszen a zöld fűszereknek köszönhetően finom, pikáns leves lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
1,5 l víz
1 kg gomba
2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
1 tk. szárított kakukkfű
1 tk szárított rozmaring
olaj
só
bors
A gombát mossuk át, majd pucoljuk meg és vágjuk apróra. A hagymákat kockázzuk fel. A vöröshagymát pároljuk kevés olajon üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát is. A gombának jól össze kell esnie, ha ez megtörtént, mehet hozzá a víz és a fűszerek.
Amikor már puha a gomba turmixoljuk le krémesre, majd tegyük vissza a tűzre. Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.
Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemmel, kínálhatjuk pirítóssal, levesbetéttel.
További recepteket itt olvashatsz.