Ajándék tipp - Illatos, karamellás banánlekvár

Sokan kedvelik a házi készítésű ajándékokat. Értékesebbek, mint a vásárolt meglepetések, hiszen ebben szívünk-lelkünk-időnk benne van. Ráadásul készítés közben hangolódhatunk az ünnepekre, miközben isteni illat lengi be lakásunkat.

Hozzávalók: caramelized-banana-jam-4.jpg

40 dkg cukor

1 dl víz

fél citrom leve és reszelt héja

1 evőkanál vaj

2 kg érett banán

csipet só

1 kk. fahéj

1 kk. kardamom

A banánokat hámozzuk meg és karikázzuk fel. A cukrot tegyük egy lábasba és közepes lángon kevergetés nélkül kezdjük olvasztani. Amikor aranyszínű karamellt kaptunk, adjuk hozzá a vajat és a vizet. Forraljuk össze majd adjuk hozzá a banánt és főzzük sűrűre.

Fűszerezzük citrom levével és reszelt héjával, sóval, fahéjjal és kardamonnal. Forraljuk újra fel, majd töltsük csinos, tiszta és jól záródó üvegekbe.

Az üvegeket kupakkal lefelé fordítva hűtsük ki.

Az ajándékba szánt darabokat díszítsük kedvünk szerint.

homemade-jam1.jpg

További ötleteket itt olvashatsz.