Lencsés csirkés curry

Szilveszter éjjelén, újév napján sok családnál kerül lencse az asztalra. A babona szerint minden egyes lencseszem szerencsét, gazdagságot hoz a következő évre, ezért minél többet eszik belőle valaki, annál "boldogabb" lesz. Ezt az egyszerű és gyors receptet már többféle módon készítettem, finom csicseriborsóval és babbal, vegetáriánusok pedig hús nélkül is készíthetik.

Hozzávalók:

- 1 csirkemellfilé kockázva

- 2 fej vöröshagyma félkarikákra vágva

- 1 lencse konzerv

- 1 egész paradicsom konzerv

- só, bors

- 1-2 kk. fahéj

- 2 kk. őrölt koriander

- 2 kk. őrölt római kömény

- 2 ek. méz

- 1 kk. csili pehely vagy por

- ízlés szerint petrezselyem a tetejére

lencse2.jpg

A hagymákat kevés olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a csirkemellet és fehéredésig forgassuk. Tegyük bele a fűszereket, a konzerveket, a mézet és a csilit. Főzzük sűrűre.

Kínálhatjuk rizzsel, bulgurral vagy chapati lepénnyel.

Chapati: 25 dkg lisztet, 150 ml langyos vizet, fél kávéskanál sót gyúrjunk össze majd formáljunk belőle egyforma gombócokat, és őket nyújtsuk vékonyra. Felhevített palacsintasütőben süssük mindkét oldalukat pirosra. Frissen fogyasszuk.

chapati.jpg

További cikkek itt.