Sajtos, baconos tekercs
Ez a sós csiga tökéletes választás esti tévézéshez vagy szilveszteri bulikba. Kedvünk szerint variálhatjuk, lehet bacon nélkül, vagy fűszerekkel - bazsalikom, oreganó stb. - készíteni.
Hozzávalók:
250 gramm túró
2 kk. só
50 ml tej
5 ek. olaj
fél csomag sütőpor
250 gramm liszt
1 kis doboz tejföl
15-20 dkg sajt
15 dkg bacon vagy felvágott ízlés szerint
A túrót, sót, tejet és olajat kézi habverővel keverjük össze. Ezután következik a liszt és a sütőport, majd az egészet gyúrjuk lágy tésztává. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és hintsük meg kockára vágott baconnal/felvágottal.
Tekerjük fel szorosra és vágjunk 2 cm-es szeleteket. Tegyük a csigákat kivajazott, lisztezett tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 perc alatt aranyszínűre.
További ötleteket itt olvashatsz.