Sajtos, baconos tekercs

Ez a sós csiga tökéletes választás esti tévézéshez vagy szilveszteri bulikba. Kedvünk szerint variálhatjuk, lehet bacon nélkül, vagy fűszerekkel - bazsalikom, oreganó stb. - készíteni.

Hozzávalók:

250 gramm túró

2 kk. só

50 ml tej

5 ek. olaj

fél csomag sütőpor

250 gramm liszt

1 kis doboz tejföl

15-20 dkg sajt

15 dkg bacon vagy felvágott ízlés szerint

A túrót, sót, tejet és olajat kézi habverővel keverjük össze. Ezután következik a liszt és a sütőport, majd az egészet gyúrjuk lágy tésztává. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és hintsük meg kockára vágott baconnal/felvágottal.

sonkas_tekercs2.jpg

Tekerjük fel szorosra és vágjunk 2 cm-es szeleteket. Tegyük a csigákat kivajazott, lisztezett tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 perc alatt aranyszínűre.

További ötleteket itt olvashatsz.