Illatos gesztenyeleves
Sokan csak édesen, süteményekben tudják elképzelni a gesztenyét, pedig sósan is finom, például töltelékként húsokban. Ez a leves fűszeres, krémes és nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók:
- 3 ek. olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg főtt, hámozott gesztenye
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 2,5 dl víz
- 1 babérlevél
- 3 dl tejszín
- só, bors
Az olajon pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát. Tegyünk bele 30 dkg gesztenyét és kevergessük 5 percig. Öntsük hozzá a vizet és a fehérbort, dobjuk bele a babérlevelet és 10-15 percig főzzük. Ezt követően vegyük ki a babérlevelet és botmixerrel turmixoljuk krémesre. Adjuk hozzá a fűszereket és a tejszínt, majd forraljuk össze. A maradék gesztenyével díszítsük.
További recepteket itt olvashatsz.