Fánk karamellával töltve

Mi lehet jobb egy friss, langyos fánknál? Hát a töltött fánk. Nagy kedvencem a karamella, így ezzel töltöttem meg őket.

Hozzávalók:

- 2 kiskanál porélesztő

- 1,5 ek. langyos víz

- 1,2 dl langyos tej

- 2 ek. cukor

- 5 dkg vaj

- 30 dkg liszt

- 2,5 dkg kakaópor

- 2 tojás

- 20 szem vajkaramella

- olaj

karamellas_fank.jpg

Az élesztőt tegyük a langyos tej és víz keverékébe 1 evőkanál cukorral és futtassuk fel. Az olvasztott vajat keverjük össze a liszttel, a kakaóporral, a tojásokkal, a maradék cukorral, majd adjuk hozzá az élesztős tejet. Gyúrjuk jól össze, majd dagasszuk 5-6 percen át. A tésztát letakarva meleg helyen 45 perc alatt kelesszük duplájára.

Lisztezett deszkán gyúrjuk át a tésztát, majd evőkanálnyi adagokba rejtsünk el egy-egy tejkaramellát és formáljunk golyókat.

Egy mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olajat és süssük meg bennük a fánkokat.

További receptek itt.