Fánk karamellával töltve
Mi lehet jobb egy friss, langyos fánknál? Hát a töltött fánk. Nagy kedvencem a karamella, így ezzel töltöttem meg őket.
Hozzávalók:
- 2 kiskanál porélesztő
- 1,5 ek. langyos víz
- 1,2 dl langyos tej
- 2 ek. cukor
- 5 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 2 tojás
- 20 szem vajkaramella
- olaj
Az élesztőt tegyük a langyos tej és víz keverékébe 1 evőkanál cukorral és futtassuk fel. Az olvasztott vajat keverjük össze a liszttel, a kakaóporral, a tojásokkal, a maradék cukorral, majd adjuk hozzá az élesztős tejet. Gyúrjuk jól össze, majd dagasszuk 5-6 percen át. A tésztát letakarva meleg helyen 45 perc alatt kelesszük duplájára.
Lisztezett deszkán gyúrjuk át a tésztát, majd evőkanálnyi adagokba rejtsünk el egy-egy tejkaramellát és formáljunk golyókat.
Egy mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olajat és süssük meg bennük a fánkokat.
További receptek itt.