Narancsos céklasaláta
A citrusok a legtöbb étellel csodát tesznek. Gondoljunk csak a narancsos csokira, vagy a citromos mákra, de a narancs a húsoknak is jól áll. Egyre kell csak figyelni, felhasználás előtt alaposan mossuk meg a héjukat.
Hozzávalók:
4 cékla
2,5 dl narancslé
2 kiskanál cukor
2 ek. vaj
1 ek. reszelt narancshéj
2 kiskanál vörösborecet
só, bors
A céklákat csomagoljuk kettesével alufóliába és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt süssük puhára.
Amikor kihűlt hámozzuk meg és ízlés szerinti méretre szeleteljük.
A narancs levét keverjük össze a cukorral, vajjal, narancs reszelt héjával, borecettel, majd a céklát is tegyük bele. Közepes lángon állandó kevergetés mellett főzzük, míg szirupossá válik.
Melegen tálaljuk.
További recepteket itt olvashatsz.