Narancsos céklasaláta

A citrusok a legtöbb étellel csodát tesznek. Gondoljunk csak a narancsos csokira, vagy a citromos mákra, de a narancs a húsoknak is jól áll. Egyre kell csak figyelni, felhasználás előtt alaposan mossuk meg a héjukat.

Hozzávalók:

4 cékla

2,5 dl narancslé

2 kiskanál cukor

2 ek. vaj

1 ek. reszelt narancshéj

2 kiskanál vörösborecet

só, bors

A céklákat csomagoljuk kettesével alufóliába és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt süssük puhára.

Amikor kihűlt hámozzuk meg és ízlés szerinti méretre szeleteljük.

A narancs levét keverjük össze a cukorral, vajjal, narancs reszelt héjával, borecettel, majd a céklát is tegyük bele. Közepes lángon állandó kevergetés mellett főzzük, míg szirupossá válik.

Melegen tálaljuk.

ceklasali.jpg

További recepteket itt olvashatsz.