Virsli variációk
A fiam egy időben szinte minden nap képes lett volna virslit kérni vacsorára. Ezért muszáj volt kicsit változatosabbá tennem ezt a fogást. A lényeg, hogy jó minőségű virslit válasszunk a receptekhez.
Rántott virsli
Hozzávalók:
- 4-5 virsli
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só, fűszerek igény szerint
- olaj
A virslit főzzük elő. Ha kihűlt, a szokásos módon panírozzuk. A felvert tojást igény szerint fűszerezzük. A virsliket először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában hempergessük meg.
Bő olajban süssük aranyszínűre.
Virsli bundában
Hozzávalók:
- 8-10 virsli
- 1 csomag leveles tészta
- mustár, ketchup ízlés szerint
A leveles tésztát nyújtsuk vékonyra. Kenjük meg mustárral vagy ketchuppal és vágjuk ujjnyi csíkokra. Ezekkel a csíkokkal spirálisan tekerjük be a virsliket és tegyük kivajazott tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőben süssük pirosra.
Szív alakú virsli tükörtojással
Hozzávalók:
- 5 virsli
- 5 tojás
- só, bors
- olaj
A virsliket vágjuk hosszában félbe úgy, hogy kb. egy centi maradjon egészben. A képen látható módon formázzunk belőle szívet és tűzzük meg fogpiszkálóval vagy hústűvel.
Hevítsünk kevés olajat egy serpenyőben, tegyük bele a megtűzött virslit majd üssünk bele egy tojást. Ha valaki nem szereti, ha a tojás sárgája folyik, süsse meg mindkét oldalát a szíveknek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
További recepteket itt olvashatsz.