Virsli variációk

A fiam egy időben szinte minden nap képes lett volna virslit kérni vacsorára. Ezért muszáj volt kicsit változatosabbá tennem ezt a fogást. A lényeg, hogy jó minőségű virslit válasszunk a receptekhez.

Rántott virsli

Hozzávalók:

- 4-5 virsli

- 1 tojás

- 10 dkg liszt

- 10 dkg zsemlemorzsa

- só, fűszerek igény szerint

- olaj

A virslit főzzük elő. Ha kihűlt, a szokásos módon panírozzuk. A felvert tojást igény szerint fűszerezzük. A virsliket először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában hempergessük meg.

Bő olajban süssük aranyszínűre.

corn-dogs-2_fotor-2.jpg

Virsli bundában

Hozzávalók:

- 8-10 virsli

- 1 csomag leveles tészta

- mustár, ketchup ízlés szerint

A leveles tésztát nyújtsuk vékonyra. Kenjük meg mustárral vagy ketchuppal és vágjuk ujjnyi csíkokra. Ezekkel a csíkokkal spirálisan tekerjük be a virsliket és tegyük kivajazott tepsibe.

180 fokra előmelegített sütőben süssük pirosra.

befalo_7.jpg

Szív alakú virsli tükörtojással

Hozzávalók:

- 5 virsli

- 5 tojás

- só, bors

- olaj

A virsliket vágjuk hosszában félbe úgy, hogy kb. egy centi maradjon egészben. A képen látható módon formázzunk belőle szívet és  tűzzük meg fogpiszkálóval vagy hústűvel.

sziv_virsli.jpg

 

Hevítsünk kevés olajat egy serpenyőben, tegyük bele a megtűzött virslit majd üssünk bele egy tojást. Ha valaki nem szereti, ha a tojás sárgája folyik, süsse meg mindkét oldalát a szíveknek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

További recepteket itt olvashatsz.