Brownie - A süti, mely fehéren és feketén is finom
Bevallom őszintén, eddig csak sötét színűen tudtam elképzelni ezt a süteményt. Számtalanszor készítettem tej vagy étcsokival, mindkét változat isteni volt. A fehér változat sem okozott csalódást, hiszen puha, krémes desszert lett a végeredmény.
Hozzávalók:
- 7 dkg vaj
- 22 dkg fehér csokoládé
- 12 dkg cukor
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- fél kiskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 6 dkg étcsokoládé
A vajat gőzfürdő felett olvasszuk fel, majd apró darabokban adjuk hozzá a fehér csokoládé felét. Amikor szép sima a krém vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a maradék fehér csokit és keverjük jól el.
A cukrot, tojást keverjük habosra, majd adjuk a fehér csokoládéhoz. Dolgozzuk jól össze.
A lisztet keverjük el a sütőporral, a sóval és ehhez adjuk hozzá a tojásos-csokis masszát. Csomómentes, krémes tésztát kell kapnunk. Amikor ez megvan, keverjük bele az apróra vágott étcsokit és kivajazott sütő formába öntsük a keveréket.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük.
Díszíthetjük fehér vagy barna csokicsíkokkal.
További recepteket itt olvashatsz.