Brownie - A süti, mely fehéren és feketén is finom

Bevallom őszintén, eddig csak sötét színűen tudtam elképzelni ezt a süteményt. Számtalanszor készítettem tej vagy étcsokival, mindkét változat isteni volt. A fehér változat sem okozott csalódást, hiszen puha, krémes desszert lett a végeredmény.

Hozzávalók:

- 7 dkg vaj

- 22 dkg fehér csokoládé

- 12 dkg cukor

- 2 tojás

- 15 dkg liszt

- fél kiskanál sütőpor

- 1 csipet só

- 6 dkg étcsokoládé

A vajat gőzfürdő felett olvasszuk fel, majd apró darabokban adjuk hozzá a fehér csokoládé felét. Amikor szép sima a krém vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a maradék fehér csokit és keverjük jól el.

A cukrot, tojást keverjük habosra, majd adjuk a fehér csokoládéhoz. Dolgozzuk jól össze.

A lisztet keverjük el a sütőporral, a sóval és ehhez adjuk hozzá a tojásos-csokis masszát. Csomómentes, krémes tésztát kell kapnunk. Amikor ez megvan, keverjük bele az apróra vágott étcsokit és kivajazott sütő formába öntsük a keveréket.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük.

Díszíthetjük fehér vagy barna csokicsíkokkal.

white-chocolate-chocolate-chip-brownies-recipe-2.jpg

További recepteket itt olvashatsz.