Újragondolt rizses hús bulgurral
Nagyon szeretem a bulgurt, amióta felfedeztem nem nagyon készítek rizst. Finomabb, egészségesebb, jobb a GI értéke. A keleti fűszerek is a kedvenceim, így ez a recept tökéletes számomra. Imádom, ha a fahéj és a csillagánizs hússal van kombinálva. Vegetáriánusok is elkészíthetik ezt a receptet, csak a húst kell kedvenc zöldségeikkel helyettesíteni. Gyors, egyszerű egytálétel következik.
Hozzávalók:
- 1 apróra vágott vöröshagyma
- 300 gramm darált hús
- 1/2 tk. kurkuma
- 1/2 tk. őrölt koriander
- 1 tk. római kömény
- pár karika jalapeno paprika, vagy chili ízlés szerint
- 1 egész fahéj
- 2 egész csillagánizs
- só, bors
- 1 csésze bulgur
- 2 kockára vágott paradicsom
- 1 kaliforniai paprika apróra vágva (lehet sárga, piros, zöld, ki melyiket szereti)
- 2 csésze húsleves
Hevítsünk olajat egy serpenyőben, tegyük bele a hagymát és dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk le. Ezután mehetnek bele a fűszerek és a jalapeno paprika. Keverjük jól át és öntsük hozzá a bulgurt, a kockázott paradicsomot és a kaliforniai paprikát. 1-2 percig kevergessük, majd adjuk hozzá a 2 csésze húslevest.
Addig főzzük, míg a bulgur elkészül.
Tálalás előtt vegyük ki az egész fahéjat és a csillagánizsokat.
További receptek itt.