Csokis - málnás puding
Szerintem nem sok ember van, aki nem szereti a csokit. Na jó, a férfiak sokszor hangoztatják, hogy elvannak édesség nélkül, aztán kiderül, hogy az ebéd, vagy vacsora után sokszor esznek egy kis kocka csokoládét. Szóval ezek szerint ők is édesszájúak:)
Gluténmentes, eritrittel készítve cukormentes finomság receptje következik.
Hozzávalók (4 adag):
- 4,5 dkg vaj + forma kikenéshez
- 12 dkg málna (ami lehet fagyasztott, vagy akár meggyel, erdei gyümölccsel, banánnal helyettesíthetjük)
- 15 dkg étcsokoládé
- 7,5 dkg cukor
- 2 tojás
- fél tk. vanília aroma
- 2 ek. porcukor megszóráshoz
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Vajazzunk ki 4 szuflé formát, majd az aljukban oszlassuk el a gyümölcsöt. Az apróra tördelt csokit és a vajat gőzfürdő felett olvasszuk fel. Adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, a vanília kivonatot és keverjük addig, míg krémes lesz.
Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatosan, kisebb adagokban keverjük a csokis masszához.
Egyenlően oszlassuk el a formákban a krémet és süssük 12-14 percig.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorra.
További receptek itt.