Kukoricadara leves

Olcsó és hihetetlenül finom krémleves. Mivel a fő íz a parmezán, ezért ízlés szerint tálalhatjuk csilipehellyel, pirított szalonnával, parmezán ropogóssal.

Hozzávalók:

- 1 vöröshagyma

- 8 dkg vaj

- 1 liter tej

- 25 dkg kukoricadara

- só, bors

- 1 dl tejszín

- 10 dkg parmezán

A vaj felén dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Közben melegítsük fel a tejet. A kukoricadarát keverjük el a hagymával és 2-3 percig pirítsuk együtt, majd öntsük fel a tejjel. Adjunk hozzá 5 dl meleg vizet, fűszerezzük és főzzük egy órán keresztül.

puliszka.jpg

A végén keverjük hozzá a tejszínt, a maradék vajat és a reszelt sajtot (hámozóval vágott vékony szeletek is lehetnek).

Forrón tálaljuk.

További receptek itt.