Kukoricadara leves
Olcsó és hihetetlenül finom krémleves. Mivel a fő íz a parmezán, ezért ízlés szerint tálalhatjuk csilipehellyel, pirított szalonnával, parmezán ropogóssal.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 8 dkg vaj
- 1 liter tej
- 25 dkg kukoricadara
- só, bors
- 1 dl tejszín
- 10 dkg parmezán
A vaj felén dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Közben melegítsük fel a tejet. A kukoricadarát keverjük el a hagymával és 2-3 percig pirítsuk együtt, majd öntsük fel a tejjel. Adjunk hozzá 5 dl meleg vizet, fűszerezzük és főzzük egy órán keresztül.
A végén keverjük hozzá a tejszínt, a maradék vajat és a reszelt sajtot (hámozóval vágott vékony szeletek is lehetnek).
Forrón tálaljuk.
További receptek itt.