Gyömbéres csirkehúsleves
Hideg napokra, betegség idején nincs is jobb, mint egy meleg, laktató húsleves. Ez nem a megszokott, nagyiféle leves recept lesz, hiszen gyömbérrel, szójaszósszal van bolondítva.
Hozzávalók:
- 1 l csirkealaplé
- 5 dkg gyömbér
- 2 újhagyma
- 2 csilipaprika
- 0,6 dl szójaszósz
- fél kiskanál szezámolaj
- 15 dkg főtt csirkehús
- zöldségek ízlés szerint (répa, kínai kel, zsenge zöldborsó stb.)
Az alaplevet a vékonyra vágott gyömbérrel, apróra vágott zöldségekkel, csilivel, karikázott újhagymával, szójaszósszal, szezámolajjal forraljuk fel, majd 10-15 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A csirkehúst vágjuk vékony csíkokra és adjuk a leveshez. Forraljuk össze és már tálalhatjuk is.
További receptek itt.