Pikáns currys - datolyás pita

Ez a currys, datolyás pita nem minden napi étel. Édes, savanyú, fűszeres. Aki szereti a meglepőt, nem fog csalódni.

Hozzávalók:

- 6 dkg dió

- 2 ek. étolaj

- 1 alma

- 6 dkg datolya

- 1 dl majonéz

- 2 ek. friss vagy szárított petrezselyem apróra vágva

- 2 ek. citromlé

- 1 kiskanál sárgabaracklekvár

- 3/4 kiskanál currypor

- 3-4 pita

- 15 dkg sajt (cheddar)

Pirítsuk meg olajban az apróra vágott diót. Reszeljük le az almát, vágjuk apróra a datolyát, majd a pita és a sajt kivételével mindent keverjünk össze.

Vágjuk ketté a pitákat, töltsük meg a keverékkel és grillfokozaton süssük aranybarnára.

Szórjuk meg a sajttal és süssük további 2-3 percig, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

datolyas_pita.jpg

További recepteket itt olvashatsz.