Pikáns currys - datolyás pita
Ez a currys, datolyás pita nem minden napi étel. Édes, savanyú, fűszeres. Aki szereti a meglepőt, nem fog csalódni.
Hozzávalók:
- 6 dkg dió
- 2 ek. étolaj
- 1 alma
- 6 dkg datolya
- 1 dl majonéz
- 2 ek. friss vagy szárított petrezselyem apróra vágva
- 2 ek. citromlé
- 1 kiskanál sárgabaracklekvár
- 3/4 kiskanál currypor
- 3-4 pita
- 15 dkg sajt (cheddar)
Pirítsuk meg olajban az apróra vágott diót. Reszeljük le az almát, vágjuk apróra a datolyát, majd a pita és a sajt kivételével mindent keverjünk össze.
Vágjuk ketté a pitákat, töltsük meg a keverékkel és grillfokozaton süssük aranybarnára.
Szórjuk meg a sajttal és süssük további 2-3 percig, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
További recepteket itt olvashatsz.