Almás zabkeksz - Laktóz-, glutén- és cukormentes
Hétvégén készítettem egy nagyon egyszerű és egészséges kekszet, melyet nem a megszokott formában tálaltam. A tésztát tortaforma aljába tettem, ezzel helyettesítve a keksz alapot, majd erre került rá a vanília puding. Az almát lehet banánnal is helyettesíteni, amit csak egy villával kell szétnyomkodni.
Hozzávalók:
- 1 hámozott alma reszelve
- 1 tojás
- lágy zabpehely
- eritrit
- fahéj ízlés szerint
Az almát reszeljük le, majd jól nyomkodjuk ki a levét. Keverjük hozzá a fahéjat, az eritritet és a tojást. Adjunk hozzá annyi zabpelyhet, amennyit felvesz.
Formázhatunk belőle kekszet, vagy mint én tettem, tortaforma aljába nyomkodhatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben süssük enyhén pirosra.
További receptek itt.