Sajtgombóc leves csirkemell csíkokkal
Egyszerű, gyors és laktató. Kell ennél több?
Hozzávalók:
- olaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 15-20 dkg csirkemell filé
- só, bors
- 1 liter zöldség alaplé
- 1 ek. liszt
- zöldség ízlés szerint ( répa, burgonya, zeller, karfiol, karalábé stb.)
A gombócokhoz:
- 10 dkg reszelt gouda sajt
- 1 kisebb tojás
- 2 ek. liszt
- csipet őrölt szerecsendió
- csipet őrölt bors
- só ízlés szerint
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk apró darabokra. A kockázott hagymát olajon dinszteljük üvegesre, majd a csíkokra vágott mellett pirítsuk le. Ezután mehetnek bele a zöldségek és az egészet pároljuk rövid ideig. Adjuk hozzá a lisztet, kevergessük néhány másodpercig majd öntsük fel az alaplével. Fűszerezzük igény szerint.
Közben a sajtgombóchoz a hozzávalókat keverjük össze és formáljuk belőle vizes kézzel cseresznye méretű gombócokat.
Amikor a levesben a zöldségek és a hús puhára főttek emeljük meg a hőt alatta, hogy forrjon. Engedjük bele a gombócokat és főzzük 3 percig.
Melegen tálaljuk.
További cikkek itt.