Vargabéles
Imádom a túrót, szinte bármilyen formában jöhet. Ezt a desszertet nagyon szeretem és mivel nagyon laktató, egy kiadós leves mellé második fogásnak is tökéletes.
Hozzávalók:
- 12 dkg aszalt áfonya
- 20 dkg cérnametélt
- 5 tojás
- 25 dkg porcukor
- vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dl tejföl
- 1 kg túró
- 1 csomag réteslap
- vaj a sütéshez
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük meg majd csepegtessük le. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl.
Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját a porcukor felével, a vaníliával, a citromhéjjal keverjük habosra. Adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, a cérnametéltet és az aszalt gyümölcsöt.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a túrós masszához.
Egy magas falú tepsit béleljünk ki a réteslap felével, kenjük meg olvasztott vajjal. Tegyük rá a túrós masszát, majd fedjük be a maradék réteslappal. Kenjük meg olvasztott vajjal és 160 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig süssük.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
További finomságok itt.