Vargabéles

Imádom a túrót, szinte bármilyen formában jöhet. Ezt a desszertet nagyon szeretem és mivel nagyon laktató, egy kiadós leves mellé második fogásnak is tökéletes.

Hozzávalók:

- 12 dkg aszalt áfonya

- 20 dkg cérnametélt

- 5 tojás

- 25 dkg porcukor

- vanília kivonat

- 1 citrom reszelt héja

- 5 dl tejföl

- 1 kg túró

- 1 csomag réteslap

- vaj a sütéshez

A tésztát lobogó, sós vízben főzzük meg majd csepegtessük le. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl.

Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját a porcukor felével, a vaníliával, a citromhéjjal keverjük habosra. Adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, a cérnametéltet és az aszalt gyümölcsöt.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a túrós masszához.

vargabeles.jpg

Egy magas falú tepsit béleljünk ki a réteslap felével, kenjük meg olvasztott vajjal. Tegyük rá a túrós masszát, majd fedjük be a maradék réteslappal. Kenjük meg olvasztott vajjal és 160 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig süssük.

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

További finomságok itt.