Gluténmentes rizsleves csirkehússal

Kisgyerekként ettem hasonlót utoljára. Nagymamám sokszor készített rizslevest, persze nem ezt a változatát. Nosztalgiáztam egy kicsit, és nagyon jól esett, meg a leves is.

Hozzávalók:

- 1 vöröshagyma

- 2-3 sárgarépa

- 20-30 dkg csirkemell filé

- 2 gerezd fokhagyma

- 8 csésze csirkehúsleves

- 1 csésze fehér rizs

- só, bors

A hagymát vágjuk fel apróra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezt követően adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben pucoljuk meg a sárgarépát, szeleteljük fél karikákra és tegyük a hús mellé.

Pár percig pároljuk együtt, majd mehet bele az apróra szelt fokhagyma. Öntsük fel a húslevessel és fűszerezzük.

Amikor a leves felforrt tegyük hozzá a rizst és főzzük kb. 20 percig, hogy a rizs és a hús puha legyen.

Tálalás előtt lefedve hagyjuk állni 5 percet, hogy a rizs dagadjon egy kicsit.

rizsleves.jpg

További recepteket itt találsz.