Gluténmentes rizsleves csirkehússal
Kisgyerekként ettem hasonlót utoljára. Nagymamám sokszor készített rizslevest, persze nem ezt a változatát. Nosztalgiáztam egy kicsit, és nagyon jól esett, meg a leves is.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2-3 sárgarépa
- 20-30 dkg csirkemell filé
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 csésze csirkehúsleves
- 1 csésze fehér rizs
- só, bors
A hagymát vágjuk fel apróra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezt követően adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben pucoljuk meg a sárgarépát, szeleteljük fél karikákra és tegyük a hús mellé.
Pár percig pároljuk együtt, majd mehet bele az apróra szelt fokhagyma. Öntsük fel a húslevessel és fűszerezzük.
Amikor a leves felforrt tegyük hozzá a rizst és főzzük kb. 20 percig, hogy a rizs és a hús puha legyen.
Tálalás előtt lefedve hagyjuk állni 5 percet, hogy a rizs dagadjon egy kicsit.
További recepteket itt találsz.