Töltött cukkini

Rengeteg cukkinit láttam a boltban, ezért vettem is belőle néhányat. Remek vacsora készült belőle. Íme a recept.

Hozzávalók:

- 4 közepes cukkini

- 0,8 dl olivaolaj

- 40 dkg darált hús

- 1 vöröshagyma

- 4 gerezd fokhagyma

- 5 dkg friss gyömbér

- 1 csokor bazsalikom

- 1 csipet őrölt szegfűszeg

- 1 csipet őrölt szerecsendió

- 2 dl tejszín

- só, bors

- 3 dl zöldségalaplé

Vágjuk három felé a cukkiniket. Minden darab tetejéről vágjunk le egy keveset és vájjuk ki a nagyobb részeket. A kivájt részt tegyük félre, mert később felhasználjuk.

Az olajon kezdjük el az apróra vágott hagymát dinsztelni. Amikor már szép üveges, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a darált húst. Mehet bele a reszelt gyömbér és a fűszerek is.

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a cukkinik kivájt belsejét és főzzük együtt készre.

Botmixerrel dolgozzuk össze, közben adjuk hozzá a tejszínt.

Fűszerezzük sóval, borssal. Ezzel a keverékkel töltsük meg a cukkiniket, helyezzük a levágott részeket tetejükre.

Tegyük őket hőálló edénybe, locsoljuk meg az alaplével és 160 fokon süssük 20 percig.

toltott_cukkini.jpg

További érdekességek itt.