Töltött cukkini
Rengeteg cukkinit láttam a boltban, ezért vettem is belőle néhányat. Remek vacsora készült belőle. Íme a recept.
Hozzávalók:
- 4 közepes cukkini
- 0,8 dl olivaolaj
- 40 dkg darált hús
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg friss gyömbér
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 dl tejszín
- só, bors
- 3 dl zöldségalaplé
Vágjuk három felé a cukkiniket. Minden darab tetejéről vágjunk le egy keveset és vájjuk ki a nagyobb részeket. A kivájt részt tegyük félre, mert később felhasználjuk.
Az olajon kezdjük el az apróra vágott hagymát dinsztelni. Amikor már szép üveges, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a darált húst. Mehet bele a reszelt gyömbér és a fűszerek is.
Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a cukkinik kivájt belsejét és főzzük együtt készre.
Botmixerrel dolgozzuk össze, közben adjuk hozzá a tejszínt.
Fűszerezzük sóval, borssal. Ezzel a keverékkel töltsük meg a cukkiniket, helyezzük a levágott részeket tetejükre.
Tegyük őket hőálló edénybe, locsoljuk meg az alaplével és 160 fokon süssük 20 percig.
További érdekességek itt.