A megunhatatlan eperkrémleves
Egy igazán könnyű és finom leves klasszikusan elkészítve. A szezon legfinomabb gyümölcséből gyorsan egy igazán jóízű krémleves készíthető, lehűtve, tejszínhabbal a tetején tökéletes választás egy forró nyári napon.
Hozzávalók:
70dkg eper
1,5 ek méz
1,5 kávéskanál fahéj
1 liter víz
250 g epres joghurt
Elkészítés:
Az epret mossuk meg és csumázzuk ki, egy fazékban a méz hozzáadásával 2-5 percig kevergetjük kis lángon. Ezután hozzáadjuk a fahéjat, összekeverjük és felöntjük az 1 liter vízzel. Így 10 percig főzzük. Majd botmixerrel összeturmixoljuk, hozzá öntjük a joghurtot és alaposan összekeverjük. A hűtőbe rakjuk hűlni, tálaláskor tejszínhabot rakhatunk a tetejére.
További receptek itt.