Gombás-spárgás spagetti
Még mindig a szezon ínycsiklandozó zöldsége, a spárga van a főszerepben. A szemfülesebbek még zsenge, zöld spárgát találhatnak a boltok polcain, de aki teheti az a piacon szerezze be. Egy nagyon gyors és finom spárgás spagetti gombával kiváló választás egy programokkal teli hétvégén.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
20 dkg spárga
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 fej hagyma
2 ek liszt
olaj
spagetti tészta
parmezán és márványsajt
só
bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki majd tegyük félre. A hagymát és a fokhagymát vágjuk kicsi kockákra és pirítjuk meg az olajon, ezután adjuk hozzá a szintén feldarabolt gombát és spárgát. Ezeket is pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a két evőkanál lisztet és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Majd öntsük rá a tejszín felét és fedő alatt pároljuk puhára. Ha már kellően megpuhult, akkor öntsük hozzá a maradék tejszínt és ízlés szerint rakjunk bele márványsajtot vagy parmezánt. Főzzük össze ezeket és végül öntsük össze a tésztával. Amikor még meleg szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
További receptek itt.