Olaszos, krémes paradicsomleves

A paradicsom mindig, az egész évben kihagyhatatlan zöldség, mivel hamarosan szezonja van, egy rettentően krémes levest hoztam, olaszosan elkészítve!

Hozzávalók:

0,5 l sűrű paradicsomlé

1 doboz hámozott paradicsom konzerv

6 db aszalt paradicsom

2  dl tejszín

3 gerezd fokhagyma

2 teáskanál pesto

1 teáskanál olasz fűszerkeverék

1 evőkanál liszt

bazsalikom levelek

Elkészítés:

Egy nagy lábasba rakjuk bele a paradicsomlevet, a konzervparadicsomot, az aszalt paradicsomokat, a pestot és a kockákra vágott fokhagymát és a fűszerkeveréket, majd mindezt forraljuk fel. Amíg felforr egy habverővel keverjük simára a lisztet és a tejszínt. Amikor már a leves felforrt egy pár kanál lét tegyél a tejszínes lisztes habarásba, hogy kissé átmelegedjen és ne csomósodjon össze, ha a levesbe öntjük. Amint bele öntöttük a levesbe várjuk meg amíg egyszer összerottyan, majd le is vehetjük a tűzről. Ezután botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre turmixoljuk a hozzáadott bazsalikomlevelekkel. A végén ízlés szerint sózzuk és már készen is van az olasz ízeket idéző paradicsomleves.

paradicsomleves.jpg

További receptek itt.