Olaszos, krémes paradicsomleves
A paradicsom mindig, az egész évben kihagyhatatlan zöldség, mivel hamarosan szezonja van, egy rettentően krémes levest hoztam, olaszosan elkészítve!
Hozzávalók:
0,5 l sűrű paradicsomlé
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
6 db aszalt paradicsom
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pesto
1 teáskanál olasz fűszerkeverék
1 evőkanál liszt
só
bazsalikom levelek
Elkészítés:
Egy nagy lábasba rakjuk bele a paradicsomlevet, a konzervparadicsomot, az aszalt paradicsomokat, a pestot és a kockákra vágott fokhagymát és a fűszerkeveréket, majd mindezt forraljuk fel. Amíg felforr egy habverővel keverjük simára a lisztet és a tejszínt. Amikor már a leves felforrt egy pár kanál lét tegyél a tejszínes lisztes habarásba, hogy kissé átmelegedjen és ne csomósodjon össze, ha a levesbe öntjük. Amint bele öntöttük a levesbe várjuk meg amíg egyszer összerottyan, majd le is vehetjük a tűzről. Ezután botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre turmixoljuk a hozzáadott bazsalikomlevelekkel. A végén ízlés szerint sózzuk és már készen is van az olasz ízeket idéző paradicsomleves.
További receptek itt.