Kolbászos lecsó
Gyorsan elkészíthető, egyben laktató magyaros vacsorának való.
Hozzávalók:
1 kg paprika
50 dkg paradicsom
15 dkg füstölt szalonna
1 szál parasztkolbász (kb 30 dkg)
8-10 dkg rizs
1-2 dl víz
4 fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk, a paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk őket. A megtisztított vöröshagymákat vékony szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk és a kolbászt karikákra vágjuk. A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, és rajta dinszteljük meg a hagymát. Ezután belerakjuk a paprikát és pár percig pároljuk majd a paradicsomot is bele tesszük. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a pár csepp olajon felhevített rizst, a vizet és kb. 25-30 percig pároljuk. Csak ezután tesszük bele a kolbászt és ezzel együtt még 5-6 percig pároljuk majd levesszük a tűzről. Aki csípősen szereti az nyugodtan karikázhat a tetejére pár szelet hegyes erős paprikát.
További receptek itt.