Kolbászos lecsó

Gyorsan elkészíthető, egyben laktató magyaros vacsorának való.

Hozzávalók:

1 kg paprika

50 dkg paradicsom

15 dkg füstölt szalonna

1 szál parasztkolbász (kb 30 dkg)

8-10 dkg rizs

1-2 dl víz

4 fej vöröshagyma

2 evőkanál pirospaprika

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmossuk, a paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk őket. A megtisztított vöröshagymákat vékony szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk és a kolbászt karikákra vágjuk. A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, és rajta dinszteljük meg a hagymát. Ezután belerakjuk a paprikát és pár percig pároljuk majd a paradicsomot is bele tesszük. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a pár csepp olajon felhevített rizst, a vizet és kb. 25-30 percig pároljuk. Csak ezután tesszük bele a kolbászt és ezzel együtt még 5-6 percig pároljuk majd levesszük a tűzről. Aki csípősen szereti az nyugodtan karikázhat a tetejére pár szelet hegyes erős paprikát.

lecso.jpg

További receptek itt.