Cukkinileves dióval

Továbbra is a szezon zöldsége, egy kis különlegességgel: dióval!

Hozzávalók:

2 db cukkini

40 g dióbél

200 ml habtejszín (cukrozatlan)

4 evőkanál vaj

2 db húsleves kocka

1 csokor újhagyma

1 csokor petrezselyem

4 evőkanál fehérbor (lehetőleg száraz)

1 kiskanál barna cukor

őrölt szerecsendió

só,bors

Elkészítés:

A kettő darab leveskockát 1 liter vízben oldjuk fel, eközben karikázzuk fel a cukkinit. Forró vajon fonnyasszuk meg az újhagymát, amit feldaraboltunk, majd adjuk hozzá a cukkinit és együtt pirítsuk pár percig. Szórjuk meg a barna cukorral és karamellizáljuk. Ha ez is megvan, akkor öntsük rá a fehérbort, forraljuk fel, majd öntsük fel a korábban elkészített alaplével. Közepes lángon nagyjából 15 percig főzzük. Ezután beleöntjük a tejszínt, a diónak a negyedét és botmixerrel pürésítjük a hozzávalókat. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és egy csipet őrölt szerecsendióval. Tálaláskor petrezselymet, paradicsomot és diót szórjunk a tetejére. 

dioscukkini_leves.jpg

További receptek itt.