Cukkinileves dióval
Továbbra is a szezon zöldsége, egy kis különlegességgel: dióval!
Hozzávalók:
2 db cukkini
40 g dióbél
200 ml habtejszín (cukrozatlan)
4 evőkanál vaj
2 db húsleves kocka
1 csokor újhagyma
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál fehérbor (lehetőleg száraz)
1 kiskanál barna cukor
őrölt szerecsendió
só,bors
Elkészítés:
A kettő darab leveskockát 1 liter vízben oldjuk fel, eközben karikázzuk fel a cukkinit. Forró vajon fonnyasszuk meg az újhagymát, amit feldaraboltunk, majd adjuk hozzá a cukkinit és együtt pirítsuk pár percig. Szórjuk meg a barna cukorral és karamellizáljuk. Ha ez is megvan, akkor öntsük rá a fehérbort, forraljuk fel, majd öntsük fel a korábban elkészített alaplével. Közepes lángon nagyjából 15 percig főzzük. Ezután beleöntjük a tejszínt, a diónak a negyedét és botmixerrel pürésítjük a hozzávalókat. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és egy csipet őrölt szerecsendióval. Tálaláskor petrezselymet, paradicsomot és diót szórjunk a tetejére.
További receptek itt.