A nyár elengedhetetlen fogása: a csirkenyárs
A nyár elengedhetetlen mozzanata a grillezés és a sütögetés egy hangulatos tábortűz mellett. És ennek elengedhetetlen fogása a nyárs. Egy csirkés, zöldséges nyársnak ott a helye a grillen.
Hozzávalók:
600 g csirkemellfilé
2 db piros kaliforniai paprika
2 db sárga paprika
1 fej lila hagyma
1 db cukkini
bacon
80 ml olaj
1 kiskanál őrölt pirospaprika
fél citrom
Elkészítés:
Az olajat keverjük össze az őrölt pirospaprikával és egy kis sóval. A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd vágjuk falatnyi darabokra. A feldarabolt húst rakjuk a pácba és legalább egy órán át pácoljuk a hűtőben. A paprikákat csumázzuk ki, a lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel őket nagyobb darabokra, a cukkinit karikázzuk fel. A zöldségeket, a pácolt húst és a nyers baconszeleteket húzzuk fel vízben áztatott fanyársakra. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a nyársakat, végül locsoljuk meg a citrom kifacsart levével.
További receptek itt.