A nyár elengedhetetlen fogása: a csirkenyárs

A nyár elengedhetetlen mozzanata a grillezés és a sütögetés egy hangulatos tábortűz mellett. És ennek elengedhetetlen fogása a nyárs. Egy csirkés, zöldséges nyársnak ott a helye a grillen.

Hozzávalók:

600 g csirkemellfilé

2 db piros kaliforniai paprika

2 db sárga paprika

1 fej lila hagyma

1 db cukkini

bacon

80 ml olaj

1 kiskanál őrölt pirospaprika

fél citrom

Elkészítés:

Az olajat keverjük össze az őrölt pirospaprikával és egy kis sóval. A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd vágjuk falatnyi darabokra. A feldarabolt húst rakjuk a pácba és legalább egy órán át pácoljuk a hűtőben. A paprikákat csumázzuk ki, a lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel őket nagyobb darabokra, a cukkinit karikázzuk fel. A zöldségeket, a pácolt húst és a nyers baconszeleteket húzzuk fel vízben áztatott fanyársakra. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a nyársakat, végül locsoljuk meg a citrom kifacsart levével.

csirkenyars.jpg

További receptek itt.