Tejszínes-gombás penne
Egy igazi klasszikus! Gyorsan, könnyen elkészíthető egy rohanósabb napon is, emellett kellően laktató. A krémes tejszín a gombával és a tésztával megunhatatlan.
Hozzávalók:
40 dkg csiperkegomba
2 dl főzőtejszín
50 dkg pennetészta
1 marék szárított erdei gomba beáztatva
1 kiskanál liszt
ételízesítő
oregánó
bazsalikom
olívaolaj
Elkészítés:
Kevés olajon megpároljuk a gombát amit vékony szeletekre vágunk. Ezután a lisztet behabarjuk a főzőtejszínnel és ezt hozzáöntjük a gombához. Aki szereti a mascarponét az ízlés szerint adhat hozzá, de nem kötelező hozzávaló. Ezután hozzáadjuk a leszűrt szárított erdei gombát a masszához. Ízlés szerint fűszerezzük az ételízesítővel, oregánóval és némi bazsalikommal. Addig főzzük, amíg nem rottyan egyet-kettő. A tésztát ezalatt kifőzzük és hozzáöntjük a tejszínes-gombás szószhoz. Jól összeforgatjuk, a tetejére friss bazsalikomot teszünk és már tálalható is.
További receptek itt.