Barackleves a hűtőből
A barack teli van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, érdemes minél többet fogyasztani belőle ilyenkor, amíg még frissek és zamatosak. Isteni leves készíthető belőle a forró napokra, hidegen behűtve a legfinomabb!
Hozzávalók:
1 kg őszibarack
1 kg nektarin
2 csomag vaníliás puding
fél csomag vaníliás puding
4 dl tej
1 liter víz
7 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
2 kávéskanál fahéj
1 evőkanál liszt
szegfűszeg
Elkészítés:
A barackokat alaposan tisztítsuk meg majd vágjuk apró darabokra. Tegyünk félre egy nagy marék feldarabolt barackot, a többit tegyük egy nagy edénybe és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Kezdjük el forralni. Amint elkezd forrósodni rakjuk bele a hozzávalókat, de hagyjuk ki a tejet, tejszínt és a pudingot. Amíg összeforr készítsük el a pudingot. Egy kis tálba keverjük össze a tejet és a pudingport és főzzük készre. Ha készen van öntsük a levesbe folyamatos kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről és botmixer segítségével turmixoljuk össze, majd rakjuk vissza a tűzre. Rakjuk bele a félre rakott barack darabokat. Amíg fől a lisztet keverjük el a tejszínnel és ezt is folyamatosan kavargatva öntsük a leveshez. Forr egyet és már készen is van. Hagyjuk kihűlni, majd rakjuk a hűtőbe, hogy hideg legyen és már fogyasztható is.
További receptek itt.