Barackleves a hűtőből

A barack teli van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, érdemes minél többet fogyasztani belőle ilyenkor, amíg még frissek és zamatosak. Isteni leves készíthető belőle a forró napokra, hidegen behűtve a legfinomabb!

Hozzávalók:

1 kg őszibarack

1 kg nektarin

2 csomag vaníliás puding

fél csomag vaníliás puding

4 dl tej

1 liter víz

7 evőkanál cukor

2 dl habtejszín

2 kávéskanál fahéj

1 evőkanál liszt

szegfűszeg

Elkészítés:

A barackokat alaposan tisztítsuk meg majd vágjuk apró darabokra. Tegyünk félre egy nagy marék feldarabolt barackot, a többit tegyük egy nagy edénybe és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Kezdjük el forralni. Amint elkezd forrósodni rakjuk bele a hozzávalókat, de hagyjuk ki a tejet, tejszínt és a pudingot. Amíg összeforr készítsük el a pudingot. Egy kis tálba keverjük össze a tejet és a pudingport és főzzük készre. Ha készen van öntsük a levesbe folyamatos kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről és botmixer segítségével turmixoljuk össze, majd rakjuk vissza a tűzre. Rakjuk bele a félre rakott barack darabokat. Amíg fől  a lisztet keverjük el a tejszínnel és ezt is folyamatosan kavargatva öntsük a leveshez. Forr egyet és már készen is van. Hagyjuk kihűlni, majd rakjuk a hűtőbe, hogy hideg legyen és már fogyasztható is.

barack.jpg

További receptek itt.