Szürkemarha húsleves gazdagon

Egy igazi tartalmas leves, hússal, zöldségekkel és tésztával. Akár a hétköznapokra, a vasárnapi asztalra, de az ünnepek során is meg állja a helyét! És még elkészíteni sem nehéz!

Hozzávalók:

30 dkg marhacomb

5 db petrezselyemgyökér

 fél zeller

5 db sárgarépa

1 db vöröshagyma

1 db paradicsom

1 csokor petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma

10 dkg választható tészta

só, bors

Elkészítés:

Alaposan tisztítsuk meg a marhacombot és egészben rakjuk egy fazékba. Öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Ha felforrt öntsük le róla a vizet. Ezután a megtisztított és feldarabolt zöldségeket adjuk hozzá a húshoz, a paradicsomot egészben, majd újra öntsük fel 1 liter vízzel. Ízlés szerint ízesítsük sóval és egész szemes borssal. Újra felforraljuk, majd lassú tűzön nagyjából 3-4 órán keresztül készre főzzük. Amíg megfő a tésztát kifőzzük. Ha a leves elkészült leszűrjük, felkockázzuk a húst és forrón már tálaljuk is, friss petrezselyemzölddel megszórva.

szurkemarha_husleves.jpg

További receptek itt.