Szürkemarha húsleves gazdagon
Egy igazi tartalmas leves, hússal, zöldségekkel és tésztával. Akár a hétköznapokra, a vasárnapi asztalra, de az ünnepek során is meg állja a helyét! És még elkészíteni sem nehéz!
Hozzávalók:
30 dkg marhacomb
5 db petrezselyemgyökér
fél zeller
5 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
10 dkg választható tészta
só, bors
Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a marhacombot és egészben rakjuk egy fazékba. Öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Ha felforrt öntsük le róla a vizet. Ezután a megtisztított és feldarabolt zöldségeket adjuk hozzá a húshoz, a paradicsomot egészben, majd újra öntsük fel 1 liter vízzel. Ízlés szerint ízesítsük sóval és egész szemes borssal. Újra felforraljuk, majd lassú tűzön nagyjából 3-4 órán keresztül készre főzzük. Amíg megfő a tésztát kifőzzük. Ha a leves elkészült leszűrjük, felkockázzuk a húst és forrón már tálaljuk is, friss petrezselyemzölddel megszórva.
További receptek itt.