Lazac steak

A lazacot nehéz jól elkészíteni, de mutatok egy receptet ami garantáltam mindenki kedvence lesz! Gyors, egyszerű és nagyon finom!

Hozzávalók:

70 dkg bőrös lazac

3 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

1 citrom

só, bors

Elkészítés:

A lazacot jól mossuk meg és egy papírtörlő segítségével töröljük szárazra. Vágjuk fel egyforma szeletekre, majd a bőrös részén 3-4 ferde vágást csináljunk. Ezután Sóval és frissen őrölt borssal dörzsöljük be. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és bőrös felükkel lefelé rakjuk bele a serpenyőbe a húst és közepes lángon kezdjük el pirítani. A húst addig kell sütni, amíg a húsa a közepéig el nem fehéredik és a bőre nem lesz ropogós. Ez nagyjából 5-10 perc lehet. Ha ez meg van, akkor fordítjuk meg a halat és facsarjuk rá a citrom levét és reszeljük rá a fokhagymát. És ezt is fehéredésig süssük. És már tálalható is frissen, ropogósan!

lazac.jpg

További receptek itt.