Rozmaringos-citromos csirke
Gyorsan elkészíthető vasárnapi asztalra való. Lágyan omlós, vajas és kissé savanykás. Garantáltan imádni fogja mindenki!
Hozzávalók:
1 egész csirke
10 dkg vaj
1 db citrom
rozmaring
só, bors
Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk át a csirkét és töröljük teljesen szárazra. A húst mindenhol sózzuk be, majd a belsejébe tegyük a félbevágott citrom minkét felét. Mehet még bele 3-4 ág rozmaring is. A csirkét bőségesen kenjük be vajjal kívülről és masszírozzuk is bele. Ezután szórjuk meg őrölt borssal és rakhatjuk is a sütőbe. Legalább 20 percig süssük 200 fokon, majd 180 fokon folytassuk 20-30 percig. Addig kell sütni, amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. Köretnek szinte bármit tálalhatunk hozzá.
További receptek itt.