Rozmaringos-citromos csirke

Gyorsan elkészíthető vasárnapi asztalra való. Lágyan omlós, vajas és kissé savanykás. Garantáltan imádni fogja mindenki!

Hozzávalók:

1 egész csirke

10 dkg vaj

1 db citrom

rozmaring

só, bors

Elkészítés:

Alaposan tisztítsuk át a csirkét és töröljük teljesen szárazra. A húst mindenhol sózzuk be, majd a belsejébe tegyük a félbevágott citrom minkét felét. Mehet még bele 3-4 ág rozmaring is. A csirkét bőségesen kenjük be vajjal kívülről és masszírozzuk is bele. Ezután szórjuk meg őrölt borssal és rakhatjuk  is a sütőbe. Legalább 20 percig süssük 200 fokon, majd 180 fokon folytassuk 20-30 percig. Addig kell sütni, amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. Köretnek szinte bármit tálalhatunk hozzá.

rozmaringis_citromos_chicken.jpg

További receptek itt.