Mindenmentes epermousse
Gluténmentes hozzávalókkal, cukor nélkül készül ez az ínycsiklandozó nyári desszert. Vendégvárónak, ebéd utáni desszertnek, vagy egy grillpartinak a kiegészítője lehet. Ezzel a desszerttel biztos a siker, még azoknál is, akik gluténérzékenyek, vagy cukormentesen élnek.
Hozzávalók: (4 pohárhoz)
Hab:
40 dkg eper
2 dl natúr laktózmentes görög joghurt
3 tojásfehérje
édesítőszer ízlés szerint
Morzsa:
5 dkg gluténmentes zabpehely
3 dkg vaj
1 kanál cukrozatlan kakaópor
édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
A zabpehelynek a felét aprítsuk finomra aprító segítségével, majd keverjük el a kakaóporral és a zabpehely másik felével. Ezt keverjük össze a vajjal és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süssük készre. Addig tegyünk félre 10 dkg epret, a maradékot pedig botmixerrel turmixoljuk össze. Adjunk hozzá 1 dl joghurtot és forgassuk hozzá a tojássárgájából vert kemény habot. Ezt ízlés szerint ízesítsük édesítőszerrel. A maradék epret vágjuk kis kockákra. Készítsük elő a poharakat. Mindegyik pohár aljára rakjunk egy kanál joghurtot, majd következhet a keksz és végül a friss eperdarabok. Ezután rakjuk rá a habos masszát, végük keksz és a tetején eperdarabok. És már készen is van a tökéletes pohár desszert.
További receptek itt.