Baconös, cheddar sajtos pogácsa

A frissen sült pogácsa illatával és ízével nem nagyon versenyezhet semmi sem. Az omlós és ropogós falatkák mindig nagy sikert aratnak! Ma egy kicsit különlegesebb receptet hoztam el Nektek!

Hozzávalók:


A tésztához:

50 dkg finomliszt

25 dkg margarin

1 kis pohár tejföl

2 dl tej

2,5 dkg élesztő

2 db tojássárga

15 dkg cheddar sajt

20 dkg bacon

A kenéshez:

1 db tojás

A tetejére:

15 dkg cheddar sajt


Elkészítés:

A bacont apró kockákra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, 15 dkg reszelt cheddar sajttal és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.
A tésztát 25 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük tovább.Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük, reszelt cheddar sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.


bacoos_cheedarsajtos_pogacsa.jpg