Sütőtök krémleves rózsaborssal
Az idei őszi gasztro szezont nyissuk egy pikáns, nem hétköznapi viszont könnyedén elkészíthető rózsaborsos sütőtök krémlevessel. Ezt a receptet fogom most megosztani Veletek.
Hozzávalók:
- 1 teáskanál vaj (vagy olíva olaj, de vajjal finomabb)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 közepes sütőtök
- 2 dl tejszín
- só
- rózsabors
Elkészítés:
A sütőtököt megpucolom és közepes méretű kockákra darabolom. A vöröshagymát apróra vágom és a vajon üvegesre pirítom. Ráteszem a felkockázott sütőtököt, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózom, megborsozom frissen őrölt rózsaborssal. Addig főzöm, amíg a tök teljesen megpuhul. Botmixerrel krémesítem a levest, és hőkiegyenlítéssel a tejszínt hozzáadom, majd felforralom.
Tálaláskor pirított tökmaggal, rózsaborssal és petrezselyemmel díszítem.