Sütőtök krémleves rózsaborssal

Az idei őszi gasztro szezont nyissuk egy pikáns, nem hétköznapi viszont könnyedén elkészíthető rózsaborsos sütőtök krémlevessel. Ezt a receptet fogom most megosztani Veletek.

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál vaj (vagy olíva olaj, de vajjal finomabb)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 közepes sütőtök
  • 2 dl tejszín
  • rózsabors

 Elkészítés:

A sütőtököt megpucolom és közepes méretű kockákra darabolom. A vöröshagymát apróra vágom és a vajon üvegesre pirítom. Ráteszem a felkockázott sütőtököt, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózom, megborsozom frissen őrölt rózsaborssal. Addig főzöm, amíg a tök teljesen megpuhul. Botmixerrel krémesítem a levest, és hőkiegyenlítéssel a tejszínt hozzáadom, majd felforralom.

Tálaláskor pirított tökmaggal, rózsaborssal és petrezselyemmel díszítem.


sutotok_krem_l.jpg