Citromos vajban sült tengeri hal,barna rizzsel

Ez a gyors, könnyű és egészséges vacsora igazi életmentő, ha túl sok dolgunk van. Laktató és izgalmas ízvilágú.Szeretem az ilyen rövid időn belül elkészülő ételeket, mert több idő jut a családra.

Hozzávalók:

850g tengeri halfilé

2 evőkanál búzaliszt

4 csipet só

őrölt feketebors

2 evőkanál olívaolaj - extra szűz

140 g vaj

1 db citrom (héja, és leve)

1 csokor petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagymát

250 g barna rizs


Elkészítés:

Kockázzuk össze a halat nagyobb darabokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, borssal.

A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe, majd forró serpenyőben olíva olajon pirítsuk le.

Mikor a halak megpirultak, tegyük rá a vajat, az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát. Ezután, mehet hozzá a citrom reszelt héja és a kifacsart leve.

1-2 percet forraljuk. Óvatosan keverjük, hogy a halak össze ne törjenek!

Párolt barna rizzsel tálaljuk.


Tipp: Búzaliszt helyett, készíthetjük kukoricaliszttel, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.


citromos_vajas_sult_hal_rizzsel.jpg