Citromos vajban sült tengeri hal,barna rizzsel
Ez a gyors, könnyű és egészséges vacsora igazi életmentő, ha túl sok dolgunk van. Laktató és izgalmas ízvilágú.Szeretem az ilyen rövid időn belül elkészülő ételeket, mert több idő jut a családra.
Hozzávalók:
850g tengeri halfilé
2 evőkanál búzaliszt
4 csipet só
őrölt feketebors
2 evőkanál olívaolaj - extra szűz
140 g vaj
1 db citrom (héja, és leve)
1 csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagymát
250 g barna rizs
Elkészítés:
Kockázzuk össze a halat nagyobb darabokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, borssal.
A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe, majd forró serpenyőben olíva olajon pirítsuk le.
Mikor a halak megpirultak, tegyük rá a vajat, az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát. Ezután, mehet hozzá a citrom reszelt héja és a kifacsart leve.
1-2 percet forraljuk. Óvatosan keverjük, hogy a halak össze ne törjenek!
Párolt barna rizzsel tálaljuk.
Tipp: Búzaliszt helyett, készíthetjük kukoricaliszttel, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.