Töltött édesburgonya
Nagy rajongója vagyok az édes burgonyának. Sokféleképpen szoktam elkészíteni, de most ezt a ropogós, töltött, krémes finomságot hoztam el Nektek! Az édesburgonya a kicsit sós baconnel, és sajttal nagyon jól harmonizál együtt. Sütőbe vele!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 db nagyobb édesburgonya
60 ml tej
nagyobb csipet só
őrölt bors ízlés szerint
200 g reszelt sajt (cheddar vagy mozzarella a legjobb)
4 szelet bacon szalonna
tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Egy nagyobb sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
Szurkáljuk meg villával az előkészített, megmosott burgonyákat, majd süssük 40-45 percig, amíg meg nem puhulnak, utána csökkentsük a hőfokot 180 fokra.Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd vágjuk félbe hosszanti irányban.Egy kanál segítségével kaparjuk ki az édesburgonya húsának nagy részét, úgy, hogy egy vékony réteg maradjon csak a héjában, amiket locsoljunk meg óvatosan egy kis olíva olajjal, majd süssük tovább 10 percig.
A kikapart belső részt keverjük össze tejjel, sóval, borssal és a reszelt sajttal, majd ezt a keveréket töltsük vissza az édesburgonya héjakba. Tegyünk rá egy kanál tejfölt, és szórjuk meg apróra vágott bacon darabokkal , és süssük 15-20 percig tovább.
Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel és tejföllel kínáljuk.
Még egy batátás receptet találhatsz itt