Az elfelejtett kaszinótojás
A kaszinótojás egy igazi klasszikus, gyors vendégváró étel, viszont igen ritkán készítünk manapság. Pedig variálhatjuk nagyon sok módon, mivel a saját ízlésünkre formálhatjuk a fűszerezést. Kaporra, kakukkfűvel, fűszerpaprikával, kapribogyóval, akár extra csípősen, chilivel is készíthetjük.
Én ma egy baconös receptet készítettem el.
Hozzávalók:
14 db nagy tojás
1/2 bögre majonéz
5 szelet füstölt, főtt császárszalonna
Apróra vágott, friss petrezselyem
Ízlés szerint só
2 ek. Mustár
őrölt bors
Elkészítés:
A tojásokat hideg vízben tesszük fel főni, egy csipet sóval, hogy könnyebben lejöjjön a héja. 10 percig főzzük, majd hideg vízzel gyorsan lehűtjük. Hámozás után hosszában ketté vágjuk a tojásokat, és a sárgákat külön tálban összemixeljük először a majonézzel. Apróra vágjuk a szalonnát, és gyorsan megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk a tojássárgás, majonézes keverékhez. Ezt a masszát töltjük a tojásokba. Díszítésképp megszórjuk egy kevés szalonnával, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, vagy kaporral, kakukkfűvel, fűszerpaprikával mindegyiket. Így elkészültem a tojások, és már csak hűteni kell.