Az elfelejtett kaszinótojás

A kaszinótojás egy igazi klasszikus, gyors vendégváró étel, viszont igen ritkán készítünk manapság. Pedig variálhatjuk nagyon sok módon, mivel a saját ízlésünkre formálhatjuk a fűszerezést. Kaporra, kakukkfűvel, fűszerpaprikával, kapribogyóval, akár extra csípősen, chilivel is készíthetjük.
Én ma egy baconös receptet készítettem el.

Hozzávalók:

14 db nagy tojás

1/2 bögre majonéz

5 szelet füstölt, főtt császárszalonna

Apróra vágott, friss petrezselyem

Ízlés szerint só

2 ek. Mustár

őrölt bors



Elkészítés:

A tojásokat hideg vízben tesszük fel főni, egy csipet sóval, hogy könnyebben lejöjjön a héja. 10 percig főzzük, majd hideg vízzel gyorsan lehűtjük. Hámozás után hosszában ketté vágjuk a tojásokat, és a sárgákat külön tálban összemixeljük először a majonézzel. Apróra vágjuk a szalonnát, és gyorsan megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk a tojássárgás, majonézes keverékhez. Ezt a masszát töltjük a tojásokba. Díszítésképp megszórjuk egy kevés szalonnával, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, vagy kaporral, kakukkfűvel, fűszerpaprikával mindegyiket. Így elkészültem a tojások, és már csak hűteni kell.


kaszinotojas3.jpg