Leveles tésztában sült szűzpecsenye, márványsajtos öntettel és friss salátával

A hétvégi asztal különlegessége lehet ez a leveles tésztába burkolt szűzpecsenye. A tészta ropogósságot ad az ételnek, a saláta frissességet és az öntettel egyszerűen Isteni lesz. Vásároljatok be hozzá mihamarabb!


Hozzávalók:

70 dkg sertésszűz

1 dl napraforgó olaj

1 csomag leveles tészta

15 dkg szeletelt bacon

Só ízlés szerint

Bors ízlés szerint (őrölt)

1 db tojás

Öntethez:

450 g tejföl

15 dkg márványsajt



bors

1 gerezd fokhagyma

1 csomag friss saláta keverék


Elkészítés:


Előkészítjük a szűzpecsenyét. A húst sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe elősütjük, minden oldalát egy percig sütjük, és kihűtjük. Bacon szalonnával betekerjük. A leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vékonyra. A szalonnába göngyölt húst rárakjuk a leveles tésztára, és ezt is feltekerjük. Ha túl nagy a tészta, méretre vágjuk, a széleit aláhajtjuk, majd lekenjük felvert egész tojással, és egy tepsibe helyezzük. Betesszük az előmelegített sütőbe, 30 percig sütjük. Szezámmaggal megszórjuk.
Rokfortos mártást készítünk hozzá. Egy tálba beletesszük a tejfölt, és hozzáadjuk a villával áttört rokfort sajtot. Apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
Friss saláta körettel tálaljuk.


levelestesztaban_sult_hus.jpg