Leveles tésztában sült szűzpecsenye, márványsajtos öntettel és friss salátával
A hétvégi asztal különlegessége lehet ez a leveles tésztába burkolt szűzpecsenye. A tészta ropogósságot ad az ételnek, a saláta frissességet és az öntettel egyszerűen Isteni lesz. Vásároljatok be hozzá mihamarabb!
Hozzávalók:
70 dkg sertésszűz
1 dl napraforgó olaj
1 csomag leveles tészta
15 dkg szeletelt bacon
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint (őrölt)
1 db tojás
Öntethez:
450 g tejföl
15 dkg márványsajt
só
bors
1 gerezd fokhagyma
1 csomag friss saláta keverék
Elkészítés:
Előkészítjük a szűzpecsenyét. A húst sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe elősütjük, minden oldalát egy percig sütjük, és kihűtjük. Bacon szalonnával betekerjük. A leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vékonyra. A szalonnába göngyölt húst rárakjuk a leveles tésztára, és ezt is feltekerjük. Ha túl nagy a tészta, méretre vágjuk, a széleit aláhajtjuk, majd lekenjük felvert egész tojással, és egy tepsibe helyezzük. Betesszük az előmelegített sütőbe, 30 percig sütjük. Szezámmaggal megszórjuk.
Rokfortos mártást készítünk hozzá. Egy tálba beletesszük a tejfölt, és hozzáadjuk a villával áttört rokfort sajtot. Apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
Friss saláta körettel tálaljuk.