Őszi vitaminbomba, a sokízű gyümölcsbólé
Egy igazi őszi vitaminbomba számunkra és csak úgy itatja magát. Aki hadilábon áll a gyümölcsökkel, abban is biztos vagyok, hogy Nekik is ízleni fog, hiszen frissen facsarva fogyaszthatjuk el, ital formájában a gyümölcsöket. Alkoholos változatot és készíthetünk belőle a felnőttek számára. Tuti siker. Finom is, és egészséges is. Kell ennél jobb?!
Hozzávalók:
Frissen facsarva
0,5 l grapefruitlé
0,5 l narancslé
2 dl vérnarancslé
2 db citrom
5 dkg méz
frissen reszelve gyömbér
1 db ananász felkockázva
1 db kivi felkockázva
1 db alma felkockázva
3 db gránátalma magjai
1 fürt szőlő
Elkészítés:
Az összes kifacsart levet egy nagy üvegtálba, vagy kancsóba tesszük. Hozzáadjuk a mézet és a reszelt gyömbér kinyomkodott levét, elkeverjük. A gyümölcslébe tesszük az összes, falatnyira felkockázott gyümölcsöt. A bólét felöntjük szénsavas ásványvízzel, vízzel, esetleg almalével. Felnőtteknek alkoholos változatot is készíthetünk belőle, ha pl. pezsgővel öntjük fel. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy a gyümölcsök ízei, jobban össze érjenek.