Őszi vitaminbomba, a sokízű gyümölcsbólé

Egy igazi őszi vitaminbomba számunkra és csak úgy itatja magát. Aki hadilábon áll a gyümölcsökkel, abban is biztos vagyok, hogy Nekik is ízleni fog, hiszen frissen facsarva fogyaszthatjuk el, ital formájában a gyümölcsöket. Alkoholos változatot és készíthetünk belőle a felnőttek számára. Tuti siker. Finom is, és egészséges is. Kell ennél jobb?!


Hozzávalók:

Frissen facsarva

0,5 l grapefruitlé

0,5 l narancslé

2 dl vérnarancslé

2 db citrom

5 dkg méz

frissen reszelve gyömbér

1 db ananász felkockázva

1 db kivi felkockázva

1 db alma felkockázva

3 db gránátalma magjai

1 fürt szőlő

 

Elkészítés:
 
Az összes kifacsart levet egy nagy üvegtálba, vagy kancsóba tesszük. Hozzáadjuk a mézet és a reszelt gyömbér kinyomkodott levét, elkeverjük. A gyümölcslébe tesszük az összes, falatnyira felkockázott gyümölcsöt. A bólét felöntjük szénsavas ásványvízzel, vízzel, esetleg almalével. Felnőtteknek alkoholos változatot is készíthetünk belőle, ha pl. pezsgővel öntjük fel. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy a gyümölcsök ízei, jobban össze érjenek.


granatalmas.jpg