Szegfűszeges birsalmakrémleves
Ha gyors és könnyű ünnepi levesre vágysz, ez a krémleves különösebb előkészületet nem igényel, finom krémes, és még lisztmentes is. Így több időd marad a fő ételre és a desszertre.
Hozzávalók:
5 db birsalma
1 liter víz
5 evőkanál cukor
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 teáskanál vaníliakivonat
1 dl tejszín
1 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A birsalmákat alaposan megmossuk, és a magházat eltávolítjuk. Majd felszeleteljük.Lábosba rakjuk, felöntjük vízzel és cukorral, sóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a vaníliával teljesen puhára főzzük. A tej és tejszín elegyében csomómentesre keverjük a pudingport. A birsalmához öntjük és gyorsan kevergetve, besűrítjük a levest. Végül botmixerrel krémesítjük.