Szegfűszeges birsalmakrémleves

Ha gyors és könnyű ünnepi levesre vágysz, ez a krémleves különösebb előkészületet nem igényel, finom krémes, és még lisztmentes is. Így több időd marad a fő ételre és a desszertre.

Hozzávalók:

5 db birsalma

1 liter víz

5 evőkanál cukor

1/2 kávéskanál só

1/2 kávéskanál őrölt fahéj

1 csipet őrölt szegfűszeg

1 teáskanál vaníliakivonat

1 dl tejszín

1 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

 

Elkészítés:

A birsalmákat alaposan megmossuk, és a magházat eltávolítjuk. Majd felszeleteljük.Lábosba rakjuk, felöntjük vízzel és cukorral, sóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a vaníliával teljesen puhára főzzük. A tej és tejszín elegyében csomómentesre keverjük a pudingport. A birsalmához öntjük és gyorsan kevergetve, besűrítjük a levest. Végül botmixerrel krémesítjük.

szegfuszeges_birsalmakremleves.jpg