Lazac fűszeres ropogós morzsával

 A lazac akkor finom, ha belül szaftos, kívül ropogós, sok fokhagymával készül, egy pici citrommal megbolondítva. Gyorsan elkészül, és csodás színű kombinációt alkot a madársalátával.


Hozzávalók:


1 db lazac derék vagy 8 szelet filé

1 csésze zsemlemorzsa

1 csésze reszelt parmezán

2-3 kanál aprított petrezselyemzöld

4 gerezd fokhagyma

1/3 csésze olvasztott vaj

2-3 kanál Dijoni mustár

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1/2 citrom reszelt héja

kevés olíva olaj

1 csomag madársaláta



Elkészítés:

A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, és gyengén besózzuk. 20 percet állni hagyjuk. Míg pihen a hal, addig elkészítjük a fűszeres morzsát. Egy tálba tesszük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezán, a vágott petrezselymet, az olvasztott vajat, a reszelt fokhagymát és a citromhéjat. Összekeverjük, és kevés sóval ízesítjük. Egy tálba kevés olajat forrósítunk és a lazac szeleteket bőrükkel lefelé, hirtelen megkapatjuk, hogy piros-ropogós legyen a bőre. Ez után megkenjük a halak tetejét a mustárral, majd elosztjuk rajtuk a fűszeres morzsát. Betoljuk a tálat kb. 15-18 percre a forró, 220 °C-os sütőbe sülni. Ha megpirult a halszeletek tetején a morzsa, akkor már el is készült. Madársalátával és citrommal máris tálalhatjuk az ételt. Tartármártást is kínálhatunk hozzá.

 

lazac_steak_fuszeres_bundaval.jpg