Aszalt szilvával töltött csirkemell, ánizsos erdei gyümölcs mártással

Nálunk, karácsonykor az elmaradhatatlan ételek egyike az asztalt szilvával töltött csirkemell. Minden évben újítok rajta egy kicsit, megmarad az alap íz, viszont mindig kicsit más-más ízű lesz. Idén camemberttel készítem, mert a szilvával nagyon jó párosítás, de ami igazán feldobja a húsunkat az a mártás. Erdei gyümölcsös, ami egyáltalán nem édes, ánizsos és savanykás. Mindenkit szeretnék elvarázsolni ezzel a kombinációval. Ha még nem tudjátok, hogy mivel készüljetek és lepjétek meg Szent este a családot, akkor ne habozzatok, főzésre fel és próbáljátok ki ezt a receptet.

 

Hozzávalók:

Húshoz:

1 kg csirkemellfilé

20 dkg camembert

15 dkg aszalt szilva



bors


Panírozáshoz:

20 dkg liszt

0.5 kg zsemlemorzsa

5 db tojás

olaj a sütéshez


Mártáshoz:

40 dkg erdei gyümölcs

1 evőkanál cukor

1 teáskanál őrölt ánizs

1 teáskanál őrölt fahéj

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg



Elkészítés:

A csirkemellet kicsit vastagabbra szeleteljük fel, majd enyhén klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg mind két oldalát. Töltsük meg camemberttel és aszalt szilvával, göngyöljük fel, majd ha szükséges, fogpiszkálóval tűzzük meg. A zsemlemorzsába tegyünk pár evőkanál szezámmagot, majd a szokásos módon panírozzuk be. Forró olajba szép lassan süssük meg. Sülés után, hagyjuk kicsit állni, a felvágás előtt.

Az erdei gyümölcsöt tegyük egy kisebb fazékba, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot illetve a fűszereket, majd fedő alatt addig főzzük szép lassan, amíg be nem sűrűsödik.

Köretnek házi steak burgonyát készítettem hozzá.

 

camamberttel_asztaltszilvaval_toltott_csirkemell_anizsos_eredei_gyumolcsszosszal_1.jpg