Citromos pasztinák krémleves karamellás popcorn golyókkal
Tegyük gyorsan tisztába a dolgokat. Akinek a pasztinák név nem mond semmit, az se ijedjen meg, ugyanis ezt az általános zöldségfélét magyar földön is, tájegységenként más-más névvel illetik. Hétköznapi nevén fehér répa, vagy paszternák. Most ebből a zöldségféléből készítünk édeskés krémlevest.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb pasztinák ( fehér répa)
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve és héja
- 1 kis reszelt gyömbér
- 2 csipet kurkuma
- a tetejére karamellás popcorn
Elkészítés:
A fehér répákat meghámozzuk és karikákra vágva pont annyi vízben tesszük fel főni amennyi ellepi. Fedő alatt tegyük mindezt, mert akkor elegendő 20-30 percnyi idő a puhuláshoz. A főzővízbe belekerülhet a gyömbér és a kurkuma is, de csak az utolsó percekben, így megmarad a karakteres is.
Miután megfőtt, a szokott módon mehet hozzá a tejszín és indulhat a krémlevessé pürésítés. A citrom héja és leve az utolsó mozzanatként kerüljön bele. Ez garantálja a levesünk friss ízét.
Tálaláskor karamellás popcorn kerülhet rá és azzal együtt kanalazva igazán mennyei.