Citromos pasztinák krémleves karamellás popcorn golyókkal

Tegyük gyorsan tisztába a dolgokat. Akinek a pasztinák név nem mond semmit, az se ijedjen meg, ugyanis ezt az általános zöldségfélét magyar földön is, tájegységenként más-más névvel illetik.  Hétköznapi nevén fehér répa, vagy paszternák.  Most ebből a zöldségféléből készítünk édeskés krémlevest. 

sara-dubler-769464-unsplash.jpg

 

Hozzávalók: 

  • 4 db nagyobb pasztinák ( fehér répa)
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 kis reszelt gyömbér
  • 2 csipet kurkuma
  • a tetejére karamellás popcorn 

 

Elkészítés: 

A fehér répákat meghámozzuk és karikákra vágva pont annyi vízben tesszük fel főni amennyi ellepi. Fedő alatt tegyük  mindezt, mert akkor elegendő 20-30 percnyi idő a puhuláshoz. A főzővízbe belekerülhet a gyömbér és a kurkuma is, de csak az utolsó percekben, így megmarad a karakteres is.

Miután megfőtt, a szokott módon mehet hozzá a tejszín és indulhat a krémlevessé pürésítés. A citrom héja és leve az utolsó mozzanatként kerüljön bele. Ez garantálja a levesünk friss ízét. 

Tálaláskor karamellás popcorn kerülhet rá és azzal együtt kanalazva igazán mennyei.