Hurma lekváros kölespuding

A hurma, más néven datolyaszilva  sok ínyenc kedvence. Szupermarketekben gyümölcs-zöldség osztályon megtalálható és általában darabra árulják a narancs színű barna "kis kalapos" mézédes, egzotikus gyümölcsöt. Most egy krémes kölespuding tetejére kanalaztuk és a siker nem maradt el.

kolespuding.jpg

 Hozzávalók: 

2 db érett ( minél puhább) hurma 

15 dkg köles
1/2 l kókusz tej
2 dl víz
1 ek. kukoricakeményítő
4 ek eritrit vagy xilit ( de ezt kiválthatjuk 2 evőkanál cukorral is) 
5 ek kókuszreszelék
1 kk. bourbon vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
1 csipet só

 Elkészítés:

A keményítőt keverjük csomómentesre egy kevés kókusztejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet és vizet, öntsük bele a kókuszreszeléket és a vaníliakivonatot, majd főzzük meg ebben az elegyben a kölest.

Addig főzzük amíg a köles teljesen meg nem puhul, majd kis formákba öntsük ki (amikbe a letapadás elkerülése végett egy kevés vizet is öntünk) és hűtsük le.

A pudingok tetejére elkészítjük a hurmából a villámgyors friss lekvárt. Meghámozzuk és feldaraboljuk a datolyaszivát. Feltesszük annyi vízben főzni amennyi azt ellepi. ÁLLANDÓ kevergetés mellett hozzáadunk egy zacskó vaníliás cukrot. Mikor már lekvár állagúra sűrűsödött rákanalazzuk a kölespudingunkra.